Gijselman Exposities wenst u een gelukkig nieuwjaar!

Aanstaande zaterdag 4 januari is de galerie aan de drift geopend.

Naast schilderijen van Henk Gijselman (Larense dorpsgezichten, stillevens en winterse landschappen van o.a. Zweden), zijn er bronzen sculpturen van mens- en dierfiguren van Ank van der Zee te zien.

Verder is er een speciale collectie van veertig sculpturen naar antiek Grieks en Egyptisch voorbeeld uitgevoerd in onder meer brons.

De galerie is deze zaterdag te bezoeken aan de Drift 6 te Laren (NH) nabij het Singer Museum, en geopend van 12.00 – 17.00.

Deelname Art Laren | Schapenveiling

ART LAREN

14, 15, en 16 juni vindt 24ste editie van Art Laren ‘Kunst op de Brink’ plaats. Dit jaar presenteert Henk Gijselman zijn kunstwerken samen met enkele collega kunstenaars op deze openlucht kunstbeurs. Lees hier meer over Art Laren: https://onlinetouch.nl/artlaren/art-laren-uitnodiging

SCHAPENVEILING

Op zondag om 15.00 vindt er een speciale veiling voor het goede doel Energy4all plaats. 10 Larense kunstenaars zijn de uitdaging aangegaan om een kunststof schaap te beschilderen. Henk Gijselman heeft één van deze schapen beschilderd geïnspireerd door een schilderij van Vincent van Gogh. De opbrengsten van de veiling komen ten goede aan onderzoek naar een medicijn voor energie-stofwisselingsziekten te onder-steunen. Lees hier meer over de actie.

Gijselman Exposities open tijdens beursweekend

Tijdens het beursweekend zal de expositieruimte aan de Drift 6 geopend zijn, alwaar nog veel meer schilderijen van Henk Gijselman te zien zullen zijn.

14e Atelierroute Laren

25 en 26 mei 2019

Henk Gijselman neemt deel aan de 14e Atelierroute Laren.

U kunt zijn atelier aan de Drift 6 (nabij het Singer Museum) bezoeken in het weekend van 25 en 26 mei 2019. Daar hangt een selectie van zijn meeste recente kunstwerken van interieurs, cafés, stadsgezichten, stillevens en landschappen.

Er doen dit jaar maar liefst 64 kunstenaars mee met diverse specialismen: beeldhouwers, schilders, stofbewerkers, fotografen, glasspecialisten, bloemendesigners en nog veel meer. Op de website van http://www.atelierroutelaren.nl leest u meer over Atelierroute Laren en alle deelnemende kunstenaars.

U bent van harte welkom!

Bezoekadres:

Drift 6 – 1251 CC Laren
06-53375510

Taxatiemiddag Maandag 10 december

Gijselman Exposities nodigt u uit voor een speciale taxatiemiddag Europese en Indonesische schilder- en tekenkunst in samenwerking met het Venduehuis Den Haag. Voor de Indonesische schilderkunst en Balinese art deco beelden is de welbekende art nouveau en art deco expert Frans Leidelmeijer als adviseur aangetrokken. De entree is kosteloos, u kunt maximaal 5 items laten beoordelen, de taxatie is vrijblijvend.

De taxatiemiddag vindt plaats op maandag 10 december van 12.00 tot 16.00 uur


Bel voor de taxatiemiddag:

Chris Vellinga
(Venduehuis Den Haag)
06-55368067

c.vellinga@venduehuis.com
f.leidelmeijer@venduehuis.com

Voor meer informatie:
Gijselman Exposities
Drift 6 – 1251 CC Laren
06-53375510

Expositie Oud-Egyptische kunst

8 tot en met 18 november 2018

Egyptische, Griekse, Romeinse en Koptische archeologische vondsten uit Egypte van 2000 vóór Chr. tot 700 ná Chr.

De Oud-Egyptische, Griekse, Romeinse en Koptische archeologische vondsten zijn afkomstig uit diverse particuliere verzamelingen, samengesteld door David van Dam. Het is bijzonder dat een dergelijke uitgebreide collectie kunst- en gebruiksvoorwerpen uit het oude Egypte in Nederland wordt getoond.

OUD-EGYPTISCHE KUNST

Daterend van ca.  2500 vóór Chr. tot de jaartelling: mummiemaskers, sarcofaagmaske

rs, bijzondere grafbeeldjes (ushabti), scarabeeën, hartscarabee, amuletten, mummiekralencolliers, albast en vaatwerk, etc.

GRIEKSE EN ROMEINSE KUNST

Daterend van ca. 300 vóór Chr. tot ca. 300 ná Chr.: terracotta beeldjes en fragmenten, olielampjes en vaatwerk.

KOPTISCHE ARCHEOLOGISCHE VONDSTEN

Daterend van ca. 300 vóór Chr. tot 700 ná Chr.: enkele Koptische weefsels en handgeschreven Bijbel.

Zomer verkoopexpositie bij Gijselman Exposities: vrijdag 6 en zaterdag 7 juli van 11.00-17.00 uur.

Aanstaande vrijdag 6 en zaterdag 7 juli is Gijselman Exposities geopend met een zomer verkoopexpositie. Er worden kunstwerken aangeboden van:

JAQUES IDSERDA (1918 – 2007) 22 werken olieverf, gouaches en gemengde techniek, landschappen, rotsen, figuren en uit de serie “enigma” abstracten. Richtprijzen tussen de € 75 en € 500. Zie bijlage voor afbeeldingen.

JAN VERMAAT (1939) 10 expressionistische landschappen, mensen en dieren, allen olieverf op doek. Prijzen tussen de € 1000 en € 1500. Zie bijlage voor afbeeldingen.

NELLY (HENDRIKSEN) VAN DEN BERG (1932) 21 aquarellen over vervreemding, eenzaamheid, figuren, interieurs en naakten. Prijzen tussen de € 75 en € 300. Zie bijlage voor afbeeldingen.

BARBARA ROSIAK (1955) 10 etsen met aquatint van architectonische voorstellingen in ongewoon perspectief. Prijzen tussen de € 200 en € 400. Zie bijlage voor afbeeldingen.

CORNELIS VREEDENBURGH (1880 – 1946) 15 tekeningen (schetsboekbladen) van gezichten op het IJ en het Centraal station Amsterdam. Prijzen tussen € 125 en € 200.

Daarnaast werken van CONSTANT VAN ELSEN (Portetten – inkt tekeningen), GEORG BONNET (foto’s), HERMAN HEMS (olieverf schilderijen van o.a. Thorn), KATJA v.d. NIEUWENDIJK (abstracte kunstwerken), ANNE RENSEN, L. JIRLOV, C. NOBELS, A. KNIKKER, TEUN ROOTHART en WILLIAM PATTERSON (Chicago) “de witte bergen bij Laren” en vele andere werken.

‘Textile Art’ kunstwerken van Alice August de Meijer – 2 t/m 13 mei 2018

Van 2 tot en met 13 mei is er weer een nieuwe tentoonstelling bij Gijselman Expositie. Dit keer met ‘textile art’ kunstwerken van Alice August de Meijer. Op hoogwaardige stoffen schildert zij met olieverf gebruikmakend van zelfgetekende en -gesneden sjablonen. Details en contouren worden getekend met naald en garens. Een werk bestaat uit duizenden steekjes.

De expostie is te bezoeken bij Gijselman Expositie, Drift 6 te Laren NH. De openingstijden zijn dagelijks van 11.00 – 17.00

Verkoopexpositie schilderijen Larense school

Een particuliere collectie schilderijen, tekeningen en grafiek wordt aangeboden bij Gijselman kunstexposities, Drift 6 (nabij Singer Museum), Laren.

De werken zijn jaren verzameld en aangekocht op veilingen en bij particulieren en worden nu aangeboden onder andere wegens ruimtegebrek. De werken zijn ingelijst en verkeren in zeer goede staat.

Het betreft hier een groot aantal werken van de bloemenschilder Emmanuel van der Ven, daarnaast landschappen van Johan Meijer en bekende namen als Willem Noordijk, (boer met paard en wagen) Willem Steelink, Toon de Jong (tekeningen), Henk Bos, J.F. Sterre de Jong (schaatsenrijdster), Phocas Fokkens (groot werk boerderij met hooischelven), Wally Moes (tekening moeder met kind), Jacob Dooijewaard, Jan Harm Weijns, Jean Garjeanne en vele anderen. In totaal ruim 60 stuks.

Openingstijden van de expositie het gehele Paasweekend van vrijdag 30 maart tot en met maandag 2 april van 11.00 tot 17.00 uur.